Maduro assumeix un segon mandat a Veneçuela amb el rebuig de la comunitat internacional

L’Organització d’Estats Iberoamericans el considera il·legítim i demana nous comicis.

Maduro assumeix un segon mandat a Veneçuela amb el rebuig de la comunitat internacional

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha assumit, aquest dijous, un segon mandat de sis anys, que considera il·legítim gran part de la comunitat internacional. La presa de possessió s’ha produït en un context en què el país es troba en la ruïna i més aïllat que mai. L’Organització d’Estats Iberoamericans tampoc en reconeix el nou mandat i, després d’una reunió extraordinària, li ha demanat que convoque nous comicis. 

La Unió Europea, els Estats Units i el Grup de Lima, format per 14 països llatinoamericans, rebutgen el nou mandat i no han enviat representants a la cerimònia de jurament celebrada a Caracas, amb l’excepció de Mèxic. Només hi han acudit els presidents de Bolívia, Cuba, El Salvador i Nicaragua, i delegats d’altres països aliats com ara la Xina, Rússia i Turquia. 

L’aïllament internacional és, per tant, quasi total per a un règim que ha tancat els opositors a la presó i pateix la pitjor crisi econòmica de la història recent del país, que es tradueix en escassetat d’aliments bàsics i medicaments, hiperinflació i problemes en la prestació dels serveis públics. 

Maduro va legitimar el càrrec després de guanyar el passat 20 de maig, amb el 67% dels vots, unes eleccions presidencials en què l’oposició no hi va participar.

També et pot interessar

stats