Macron es reuneix amb sindicats i patronal per la crisi dels jupetins grocs

El president de França presentarà mesures per a posar fi a les revoltes dels Jupetins Grocs.

EFE
EFE / ETIENNE LAURENT

El president de França, Emmanuel Macron, ha convocat aquest dilluns els sindicats i la patronal per a consultar-los i, sobretot, presentar-los les mesures amb les quals pretén abordar la crisi dels Jupetins Grocs, la més greu des que està en el poder. També està previst que acudisquen els presidents de l'Assemblea Nacional i del Senat, així com responsables d'associacions de municipis i regions.

Macron intervindrà públicament, a les 8 de la vesprada, després d'haver-se mantingut en silenci durant tota la setmana i haver deixat que el seu primer ministre, Édouard Philippe, i la ministra de Treball, Muriel Pénicaud, afronten en primera línia la gestió de les protestes dels Jupetins Grocs.

Per la seua part, el ministre francés d'Afers Estrangers, Jean-Yves Li Drian, confia que la intervenció del cap de l'Estat pose fi a la deriva de les últimes setmanes. "Ara la qüestió principal és el poder adquisitiu", ha indicat Li Drian que espera que les paraules de Macron fixen la direcció perquè el país s'encamine a "un nou contracte social indispensable".

També et pot interessar

stats