Macron i Le Pen, a la segona volta de les presidencials franceses

Mélenchon, tot i créixer respecte a 2017, es quedaria fora de la carrera per menys d'un punt

Marine Le Pen i Emmanuel Macron, cara a cara de la segona volta de les eleccions presidencials franceses
Marine Le Pen i Emmanuel Macron, cara a cara de la segona volta de les eleccions presidencials franceses / Albert Gea / Sarah Meyssonnier
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 d'abril 2022 - 20:16 Actualitzat: 11 d'abril 2022 - 08:08

El candidat liberal i actual president de França, Emmanuel Macron, i la líder ultradretana Marine Le Pen es jugaran la presidència del país en la segona volta, després d'aconseguir els dos primers llocs en la primera volta de les eleccions d'aquest diumenge. Històricament, aquestes estimacions s'han desviat com a màxim mig punt.

Macron hauria obtingut el 27,6% dels vots, mentre que Le Pen hauria sumat entre un 23%, segons la projecció actualitzada d'Ipsos-Sopra Steria. Aquest cara a cara, que ja es va produir fa cinc anys, es tornaria a repetir d'ací a dues setmanes.

El candidat d’esquerres Jean-Luc Mélenchon es quedaria fora de la carrera presidencial amb un 22,2% dels sufragis, tot i créixer respecte als anteriors comicis.

Sis de les dotze candidatures ja han demanat el vot per a Macron en la segona volta, creant un cordó sanitari a l'extrema dreta: la de la conservadora Valérie Pécresse, la socialista Anne Hidalgo, el comunista Fabien Roussel, l'ecologista Yannick Jadot, l'anticapitalista Philippe Poutou i el líder de la França Insubmisa, Mélenchon. Aquest últim presidenciable, que hauria quedat en tercer lloc, ha demanat que "cap vot" facilite una presidència de Marine Le Pen.

L'únic candidat que ha mostrat el seu suport per la presidenciable ultradretana és Enric Zemmour, que ha deixat enrere les diferències amb Marine Le Pen i ha fet valdre el seu projecte polític.

Una enquesta publicada per IFOP pronostica una estreta victòria de Macron en la segona volta amb el 51% dels vots, dins del marge d'error. En aquesta línia, el líder liberal ha assegurat en la primera valoració de resultats que està disposat a "inventar alguna cosa nova per a unir conviccions i sensibilitats diverses" en la segona volta perquè "res està decidit". Així, l'actual president francés ha remarcat que els pròxims quinze dies seran "decisius per al nostre país i per a Europa".

També et pot interessar

stats