Macron anuncia preservatius gratis a les farmàcies per als joves des del 2023

Fins ara, se'n podien aconseguir amb recepta mèdica, una mesura poc popular entre la joventut francesa

Imatge de recurs amb diversos preservatius
Imatge de recurs amb diversos preservatius / Bloom

Els joves francesos d'entre 18 i 25 anys podran aconseguir preservatius gratuïts en les farmàcies des de l'any que ve. "És una petita revolució en la prevenció sanitària", segons ha afirmat el president de França, Emmanuel Macron. Durant un acte sobre la sanitat dels joves en una petita localitat del centre del país, acompanyat del ministre de Sanitat, François Braun, el president francés ha reconegut que encara queda molt a fer en matèria d'educació i salut sexual.

Els preservatius ja es podien obtindre de manera gratuïta des de finals del 2018, però feia falta una recepta i la mesura "era molt poc coneguda i, per tant, molt poc eficaç", segons la doctora Olivia Son, especialista en infeccions de l'Hospital de Corbeil-Essones, situat a la perifèria de París. Son considera l'anunci de Macron "una bona mesura", ja que "pot ajudar a millorar la salut sexual i la salut pública".

A més, l'especialista coincideix amb Macron en la falta d'informació i educació sexual adequades, perquè "als 18 anys és una mica tard" i "en Internet es troben tota mena de ximpleries".

També et pot interessar

stats