Macron anuncia que apujarà el salari mínim i l'impost a les grans fortunes

El president de França intenta aplacar la protesta dels Jupetins Grocs amb una bateria de mesures de caràcter econòmic i social.

Macron en una intervenció pública televisada al Palau de l'Elisi
Macron en una intervenció pública televisada al Palau de l'Elisi / Ludovic Marin (Efe)

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat en una intervenció pública televisada que elevarà el salari mínim interprofessional en 100 euros al mes a partir de l'any que ve i que apujarà els impostos a les grans empreses i fortunes. 

Macron ha avançat aquesta vesprada una bateria de mesures de caire econòmic i social en un intent per calmar la protesta dels Jupetins Grocs, i ha assegurat que assumeix la seua part de responsabilitat sobre la crisi que travessa França. Considera justificat el descontentament que han provocat les protestes del moviment dels Jupetins Grocs.

Per a fer front a aquesta situació, Macron ha indicat que decreta un “estat d’emergència econòmic i social”. 

Entre altres mesures, el president de França ha anunciat que també abaixarà els impostos als pensionistes i els treballadors, i que les hores extres no tindran càrrecs ni impostos. En el cas de les persones jubilades, Macron ha assegurat que augmentaran la pensió d’aquelles que cobren menys de 2.000 euros. 

Finalment, el president francés ha manifestat que França “viu un moment històric” en què ha demanat la col·laboració de tots els agents polítics, econòmics i socials per a “dur a terme una reforma profunda del país”. 

També et pot interessar

stats