Lula da Silva es podrà presentar a les eleccions de 2022

Un jutge ha anul·lat les condemnes a l'expresident del Brasil.

Lula da Silva
L'expresident de Brasil, Lula da Silva / Christophe Petit Tesson (EFE)

L'expresident del Brasil, Lula da Silva, es podrà presentar a les eleccions presidencials de 2022, després que un jutge haja anul·lat les condemnes que hi havia sobre ell.

Concretament, ha sigut el jutge de la Cort Suprema del Brasil, Edson Fachin, qui ha emés un habeas corpus sobre els quatre processos pels quals havia sigut jutjat. Un d'aquests fa referència a un apartament tríplex al balneari de Guarujá, a Sao Paulo; un altre, a una casa de camp a la localitat paulista d'Atibaia; un tercer a una investigació sobre l'Institut Lula, fundat per l'exmandatari, i, finalment, una altra sobre suposades donacions il·legals realitzades per la constructora Odebrecht.

Després d'aquesta decisió, ara el magistrat responsable en la màxima cort de l'operació anticorrupció, Lava Jato, ha determinat que els processos es reinicien i els jutgen tribunals federals a Brasília.

Lula da Silva ha arribat a passar 580 dies a la presó, dels 25 anys als quals estava condemnat, però va ser deixat en llibertat després que el Suprem alterara la seua pròpia jurisdicció i decidira que un condemnat només pot anar a la presó una vegada esgotats els recursos en totes les instàncies.

També et pot interessar

stats