Lula da Silva i Dilma Rousseff, imputats per associació il·lícita i corrupció

El cas de corrupció està relacionat amb la trama de la petroliera Petrobras.

Dilma Rousseff i Lula da Silva en una foto d'arxiu
Dilma Rousseff i Lula da Silva en una foto d'arxiu / Ueslei Marcelino (Reuters)

Els expresidents brasilers Luiz Inácio Lula da Silva, empresonat des de l'abril passat, i Dilma Rousseff estan imputats per associació il·lícita en un cas de corrupció iniciat per una denúncia de la fiscalia que implica antics dirigents del Partit dels Treballadors i està relacionat amb la trama de la petroliera Petrobras.

El jutge Vallisney Oliveira ha acceptat els mateixos càrrecs contra els exministres Antonio Palocci i Guido Mantega i l'extresorer del partit João Vaccari Neto. D'acord amb l'acusació, els investigats integraven "una organització criminal" que va cometre "diversos delictes contra l'administració pública", com ara corrupció i neteja de diners.

Lula, que va governar el Brasil del 2003 al 2010, compleix una condemna de 12 anys i un mes de presó per corrupció passiva i neteja de diners en un altre procés penal . Rousseff, presidenta del 2011 al 2016, va ser destituïda pel Congrés per irregularitats en la gestió dels pressupostos.

L'escàndol de Petrobras, descobert fa més de quatre anys, ha enviat a la presó importants polítics i empresaris, i també ha esguitat l'actual president, Michel Temer, el mandat del qual acabarà l'1 de gener de 2019.

També et pot interessar

stats