Lukaixenko acusa Occident d'afavorir una tercera guerra mundial

Emmanuel Macron ha contestat al president bielorús en Twitter: "Nosaltres no volem una guerra mundial"

El president de Bielorússia, Alexander Lukashenko
El president de Bielorússia, Alexander Lukaixenko / Reuters

El president de Bielorússia, Alexandr Lukaixenko, ha acusat aquest dijous Occident de crear "riscos" d'una tercera guerra mundial, quan ha intervingut en la VI Cimera de la Conferència d'Interacció i Mesures de Confiança a Àsia (CICA).

"Després de la desintegració de la Unió Soviètica, l'anomenat Occident col·lectiu, embriagat per la seua victòria, va perdre el control, no va complir les seues funcions de regulador global i garant de l'estabilitat. I tothom paga per això", ha dit el mandatari bielorús, que participa en la CICA en qualitat d'observador.

Lukaixenko ha destacat que la pràctica d'organitzar colps d'estat i de castigar amb sancions els països que s'hi resisteixen, de cap manera s'ajusta al dret internacional.

"La nostra resposta ha de ser clara: això és inacceptable i comporta el risc de l'esclat d'una tercera guerra mundial, en la qual no hi haurà vencedors", ha advertit el líder bielorús.

Lukaixenko ha denunciat també que l'objectiu d'aquests països és sembrar la discòrdia i la divisió per a obtindre un "accés sense control als recursos i als mercats".

Poc després de les declaracions de Lukaixenko, el president Francés, Emmanuel Macron, ha publicat un tuit amb un missatge senzill: "Nosaltres no volem una guerra mundial". En un segon tuit Macron ha explicat: "Estem ajudant Ucraïna a resistir en el seu sòl, mai per a atacar Rússia. Vladímir Putin ha de detindre aquesta guerra i respectar la integritat territorial d'Ucraïna".

També et pot interessar

stats