“Per a al·lucinar”. Així aconsegueix la Xina impedir l’entrada de la Covid al país

La tornada quasi distòpica d’un tuiter espanyol resident a Xangai es fa viral en xarxes.

Imatges de @Nyscalo al fil de Twitter
Imatges de @Nyscalo al fil de Twitter

Com una mena de mal presagi, el primer dia d’aquest any marcat per la Covid-19 tancava el mercat de Wuhan davant la detecció de símptomes sospitosos. Aquell va ser el primer vestigi d’una propagació accelerada que va situar dins de l’imaginari col·lectiu la Xina com a epicentre de la pandèmia. Mesos després, aquest país asiàtic ha aconseguit frenar el virus, mentre al món s’acumulen més de 500.000 casos diaris i es reforcen les mesures restrictives.

Com ha sigut capaç de mantindre el coronavirus a ratlla el país més poblat del món? Un tuiter espanyol resident a Xangai sembla haver trobat l’explicació després de viure el que ell descriu com una odissea. L’impactant relat de @nyscalo exposa com el que alguns anomenaven virus xinés ara troba als aeroports del gegant asiàtic una barrera quasi infranquejable, i compara les estrictes mesures amb la relaxació als aeroports espanyols. El fil ja s’acosta als 50.000 retuits i els 60.000 m’agrada.

“En posar un peu en l'aeroport, t'adones que has aterrat en un altre planeta”. Així comença un dels primers tuits de @nyscalo, qui descriu detalladament un procés de control intens que va començar quan va aterrar després del viatge de tornada des de Madrid i va acabar 15 dies després.

PCR a l’aeroport d’origen i d’arribada, quarantena en un hotel que el viatger ha de pagar però no pot triar, controls freqüents de temperatura i diverses proves PCR més, i fins i tot càmeres de seguretat instal·lades al domicili. Aquestes són algunes de les mesures que descriu l’usuari de Twitter @nyscalo, que assegura que durant el procés “comences a sentir-te com una rata en un laboratori.”

Una situació quasi distòpica des de la perspectiva d’un estat democràtic europeu, però que innegablement pot ajudar a entendre una contenció dràstica del virus al país que va fer saltar les alarmes fa ara 10 mesos.

En aquests moments hem de baixar fins al 59é lloc en el rànquing mundial de contagis elaborat per la Universitat Johns Hopkins per trobar la Xina. Només 91.719, un 0,01% dels seus vora 1.500 milions d’habitants, s’han contagiat del virus segons xifres oficials. A Espanya, la xifra és de 1.381.218 contagis acumulats, quasi un 3% de la població del país.

També et pot interessar

stats