Louisiana i Texas sobreviuen a l'huracà Laura, que deixa almenys quatre víctimes mortals

Les morts es deuen a la caiguda d'arbres, hi ha hagut danys estructurals en edificacions i incendis en habitatges i en una petroquímica.

Danys en un restaurant McDonald's després que l'huracà Laura passara per Lake Charles, Louisiana, els EUA
Danys en un restaurant McDonald's després que l'huracà Laura passara per Lake Charles, Louisiana, els EUA / Elijah Nouvelage (Reuters)

Almenys quatre víctimes mortals, danys estructurals en edificacions i incendis en habitatges i en una planta petroquímica és el balanç temporal que ha deixat l'huracà Laura al seu pas per Louisiana i Texas després de tocar terra com a categoria 4 aquest divendres de matinada. Laura ja va deixar 21 víctimes mortals en passar per Haití i quatre més a la República Dominicana.

Les quatre morts es deuen a la caiguda d'arbres, inclosa la d'una xiqueta de 14 anys que va perdre la vida quan un arbre va caure sobre sa casa a Leesville, a 160 quilòmetres de la costa de Louisiana. L'huracà podria haver provocat una altra mort al nord-est de Texas, encara que està pendent de confirmar.

El governador de Louisiana, John Bel Edwards, ha destacat que durant la trajectòria, Laura, ja degradada a tempesta tropical, ha ocasionat nombroses destrosses. “Tenim milers i milers de persones els habitatges i els negocis de les quals han quedat devastats per la tempesta”. No obstant això, “el balanç és millor de l'esperat”, ha dit Edwards.

El president, Donald Trump, es desplaçarà fins a la zona per a comprovar en primera persona els nombrosos danys, encara que s'ha congratulat, ja que va poder ser molt pitjor. “Vam tindre un poc de sort. Era un huracà molt gran i poderós, però va passar ràpid”, ha dit el mandatari, que visitarà Texas, Louisiana i potser Arkansas.

El governador de Texas, Greg Abbott, ha dit que els danys ocasionats per Laura han sigut mínims en aquest estat. “Ens hem salvat d'un desastre més greu, en part, pel canvi de trajectòria de l'huracà Laura en les últimes hores abans de tocar terra”, ha ressaltat.

La tempesta enfila cap a Arkansas molt més afeblida

Laura es va formar divendres passat, 21 d'agost, a l'est-sud-est de la part septentrional de les illes de Sotavent, a les Petites Antilles, i en el trajecte que va fer van estar, entre altres illes, Puerto Rico, Hispaniola (dividida en la República Dominicana i Haití) i Cuba, abans d'acostar-se als Estats Units.

Laura, que va tocar terra en les primeres hores de dijous amb vents màxims sostinguts de fins a 240 quilòmetres per hora, s'ha afeblit significativament des de llavors i enfila cap a Arkansas amb vents per davall dels 70 km/h, encara que les abundants pluges que ocasiona continuen produint inundacions i tornados.

També et pot interessar

stats