Londres rendeix tribut a Isabel II en la seua capella ardent

Desenes de milers de persones fan cua al centre de la capital britànica per a acomiadar-se de la sobirana

Les restes mortals d'Isabel II arriben al palau de Westminster, a Londres
Les restes mortals d'Isabel II arriben al palau de Westminster, a Londres / Pool

La capella ardent d'Isabel II, situada al Parlament britànic, ha obert les portes aquest dimecres a les 17:00 hora local perquè la visiten les desenes de milers de ciutadans i ciutadanes que fan cua al centre de Londres per a acomiadar-se de la sobirana.

La vetla serà accessible fins a les 06:30 hores del pròxim dilluns, quan el fèretre serà traslladat a l’abadia de Westminster per a celebrar un funeral d'estat, al qual assistiran dignataris de tot el món. Els reis Felip VI i Letícia i els emèrits Joan Carles I i Sofia hi han confirmat l’assistència. 

La cadena pública BBC emetrà en directe l'interior de la capella a través de les seues pàgines web i altres plataformes, a fi de facilitar que aquelles persones que visquen a l'estranger o no puguen desplaçar-s'hi tinguen també l'oportunitat de rendir tribut a la reina.

Milers de persones fan cua per a donar l'últim adeu a Isabel II
Milers de persones fan cua per a donar l'últim adeu a Isabel II / SGT Lee Goddard/Ministeri Britànic

Multitud de persones han esperat pacientment, algunes des de fa dies, el seu torn per a acomiadar-se d'Isabel II a Westminster, situats als voltants del Parlament, creuant el pont de Lambeth i al llarg de més de deu quilòmetres per la riba sud del riu Tàmesi.

La reina, que va morir dijous passat als 96 anys, jau en un taüt cobert amb l'estendard real, amb la corona imperial damunt, a l'edifici més antic del complex parlamentari, vetlada per guàrdies i també per membres de la seua família.

El taüt, amb la corona imperial damunt
El taüt, amb la corona imperial damunt / Pool

També et pot interessar

stats