Londres no recorrerà de moment a l'exèrcit per a proveir les gasolineres

El Ministeri de Defensa britànic accelera la formació dels transportistes que volen obtindre el permís per a ser conductor de camió de mercaderies

Camions camí d'Anglaterra
Camions camí d'Anglaterra / À Punt NTC
27 de setembre 2021 - 15:09

El Brèxit està complicant el subministrament d'Anglaterra. Al desabastiment de productes valencians, entre d'altres, se suma ara el tancament d'algunes gasolineres per part de BP al no poder portar el combustible a tots els punts, i llargues cues en tot el país per a omplir els dipòsits en les que es mantenen obertes. En qualsevol cas, el ministre britànic de Medi ambient, George Eustice, ha descartat aquest dilluns recórrer "de moment" a la col·laboració de l'Exèrcit a fi de pal·liar l'actual crisi de proveïment de les gasolineres del país per la manca de conductors de camions que les assortisquen.

"Estem portant instructors del Ministeri de Defensa per a accelerar la formació dels transportistes i limitar els retards amb les persones que volen sotmetre's als tests (per a conductor de camió de mercaderia)", ha afegit Eustice en declaracions als mitjans locals. D'altra banda, aquest cap de setmana es van anunciar 5.000 visats temporals perquè conductors estrangers cobrisquen vacants en els pròxims tres mesos, una mesura que les patronals del transport titllen d'insuficient perquè es necessiten prop de 100.000 treballadors més.

"No tenim plans, de moment, de cridar l'Exèrcit perquè conduïsquen però sempre tenim una secció per a contingències civils dins de l'Exèrcit preparada, si bé no és res que farem necessàriament ara", ha ampliat el responsable britànic.

Amb aquesta situació, el govern de Boris Johnson va suspendre ahir temporalment l'aplicació de la llei sobre competència a la indústria dels combustibles per a facilitar que les companyies puguen "compartir informació" i "optimitzar" el subministrament a les gasolineres.

També et pot interessar

stats