La llei per a persones trans uruguaiana continuarà vigent

La consulta electoral que buscava avançar a un referèndum per a intentar derogar-la no ha aconseguit el 25% d’adhesions del padró electoral.

Europa Press
Europa Press

La Llei integral per a persones trans a l’Uruguai continuarà vigent després que una consulta electoral que va tindre lloc aquest diumenge, i que buscava un referèndum per a intentar derogar-la, no va aconseguir el 25% d’adhesions del padró electoral.

Aquesta llei, aprovada pel Parlament del país sud-americà a final de 2018, inclou mesures com una quota per a accedir a ocupacions i beques educatives, així com facilitats per a l’alteració hormonal i els canvis de gènere.

Després de fer-se públics els resultats, Colette Spinetti, una de les portaveus del col·lectiu trans, ha dit que se sentia “plena, tranquil·la i feliç” pel que ha assolit “la comunitat trans i el poble uruguaià”.

Per part seua, el principal impulsor de la part prèvia del referèndum, Carlos Iafigliola, ha assegurat que no se sent derrotat, perquè la seua proposta va ser acompanyada per prop d’un 10% del padró electoral.

També et pot interessar

stats