Els líders de la Unió Europea acorden el tancament de fronteres exteriors durant trenta dies

El Consell Europeu ha demanat als caps de govern comunitaris que flexibilitzen les fronteres interiors.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el president del Consell Europeu, Charles Michel
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el president del Consell Europeu, Charles Michel / Efe.

Els líders de la Unió Europea han donat suport aquest dimarts, en una cimera per videoconferència, a la proposta de la Comissió Europea de tancar les fronteres exteriors durant trenta dies, amb algunes excepcions, per a frenar l'expansió del brot de coronavirus.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha demanat als caps de govern comunitaris que flexibilitzen les fronteres interiors i ha anunciat que la setmana que ve es tornaran a reunir virtualment per a avaluar la crisi causada pel Covid-19.

D'acord amb la proposta de la CE, sí que podran entrar en territori comunitari ciutadans de la UE i residents de llarga duració que tornen a casa, així com membres de la seua família i del personal diplomàtic destinat en el marc comunitari.

Michel ha explicat que, per a limitar l'expansió del virus, han aprovat unes directrius que busquen garantir el pas de medicines, aliments i béns i que la ciutadania puga viatjar al seu país. “Es trobaran solucions adequades per als treballadors transfronterers", ha afegit.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha explicat que la decisió ha tingut un suport “unànime” i ha assenyalat que l’aplicació correspon ara als estats membres, "que han dit que actuaran immediatament".

També et pot interessar

stats