Els líders del G-20 demanen vacunes per a tots

Pedro Sánchez participa aquest cap de setmana en la cimera virtual del G-20, organitzada per primera vegada per un país àrab.

Pedro Sánchez i Nadia Calviño durant la videoconferència de la cimera del G20
Pedro Sánchez i Nadia Calviño durant la videoconferència de la cimera del G20 / Twitter: @sanchezcastejon

L'Aràbia Saudita celebra aquest cap de setmana la cimera de les 20 economies més poderoses del planeta, una reunió polèmica perquè el país amfitrió no s'ajusta als estàndards democràtics. Durant el cap de setmana, els caps d'estat i de govern dels vint països més rics del planeta dissenyen els passos a seguir per a recuperar l'activitat econòmica global que la Covid-19 ha deixat sota mínims i estan d'acord que el primer de tot és garantir una vacuna universal contra el virus.

Per a Europa, les prioritats són el disseny d'una estratègia mundial per a afrontar futures pandèmies i l'aplicació de les polítiques per a combatre el canvi climàtic, fruit de l'Acord de París.

En nom d'Espanya, convidat permanent del G-20, el president del govern, Pedro Sánchez, ha demanat un compromís superior amb l'Organització Mundial de la Salut.

L'elecció de l’Aràbia Saudita com a seu del G-20 ha provocat una gran controvèrsia ja que és un país que vulnera sistemàticament els drets humans. Davant aquestes crítiques, el règim assegura que els inversors no són periodistes i que el que volen és poder fer negocis amb garanties.

També et pot interessar

stats