Legislatives a França: Macron perdria la majoria absoluta

Segons les projeccions de vot, la coalició d'esquerres Nupes de Jean-Luc Mélenchon esdevindria la primera força d'oposició del país

Emmanuel Macron després de votar aquest diumenge a Le Touquet, al nord de França
Emmanuel Macron després de votar aquest diumenge a Le Touquet, al nord de França / Michel Spingler (Efe)

Victòria amarga del president Macron en les legislatives d’aquest diumenge a França. Tot i guanyar les eleccions, les projeccions de vot dels mitjans de comunicació donen a la coalició Ensemble entre 205 i 235 escons a l’Assemblea Nacional, que perd una majoria absoluta que tenia fins ara i que se situa en 289 diputats.

L'esquerra, que per primera volta s'ha presentat unida sota la marca Nupes, encapçalada per Jean-Luc Mélenchon, obtindria entre 170 i 190 escons i es convertiria en el principal partit de l'oposició.

L'extrema dreta entra amb força al parlament

Amb una estimació d'entre 75 a 95 diputats, l'Agrupament Nacional de Marine Le Pen obtindria un resultat històric per a l'extrema dreta, que els convertiria en tercera força al Parlament francés. El partit d'extrema dreta multiplicaria per 10 la representació respecte a les darreres eleccions legislatives i comptaria amb un grup propi després de superar àmpliament el llindar dels 15 diputats necessaris.

La líder d'extrema dreta, Marine Le Pen, vota en la segona volta de les eleccions legislatives aquest diumenge
La líder d'extrema dreta, Marine Le Pen, vota en la segona volta de les eleccions legislatives aquest diumenge / Denis Charlet (Europa Press)

En quart lloc quedaria la coalició de dretes dels Republicans i UDI, que aconseguiria entre 60 i 75 escons.

També et pot interessar

stats