Legalitzat al Canadà el consum de productes comestibles amb cànnabis

Experts adverteixen que el risc de consum excessiu és major perquè la ingestió retarda l'efecte fins a sis hores després del consum.

Legalitzat al Canadà el consum de productes comestibles amb cànnabis
Legalitzat al Canadà el consum de productes comestibles amb cànnabis

A partir d'aquest divendres, el consum de productes comestibles i begudes que continguen cànnabis és legal a Canada, justament un any després que el govern canadenc aprovara la legalització del consum recreatiu de la marihuana. 

Amb tot, els consumidors no podran comprar aquests productes almenys fins a dins de dos mesos, ja que el Ministeri de Sanitat requereix 60 dies per aprovar-ne la venda. A més de comestibles, a partir d'ara també són legals els extractes de cànnabis i les cremes derivades de la droga. 

El Ministeri de Sanitat del Canadà ha establit un límit de deu mil·ligrams de tetrahidrocannabinol (TCH, el component psicoactiu del cànnabis) per paquet de producte per a menjar o beure. Alguns experts, com l'Associació Mèdica del Canadà, consideren la xifra molt elevada i recorden que, a diferència de fumar marihuana, la ingestió de cànnabis retarda l'efecte de la droga fins a sis hores després del consum, el que implica un risc de consum excessiu major.

Segons fonts oficials, només el 29% dels usuaris de cànnabis al país obtenen la droga de forma legal. Una de les raons arguïdes per a legalitzar el consum fou acabar amb el mercat negre, però la diferència de preu -el doble, entre la marihuana legal i la il·legal-, a més de la mancança de producte legal en algunes províncies, ha fet que el mercat negre continue sent dominant. 

També et pot interessar

stats