L’última manifestació a Hong Kong deixa 23 ferits i 11 detinguts

Es tracta d’un nou episodi de les protestes contra la llei d’extradició.

Aldarulls durant la manifestació d'aquest dissabte a Hong Kong
Aldarulls durant la manifestació d'aquest dissabte a Hong Kong / Reuters

La manifestació d’aquest dissabte a Hong Kong ha acabat amb 23 persones ferides i 11 detingudes. La protesta, un nou episodi de les que van començar a principi de juny, contra una proposta de llei d’extradició, havia tirat avant a pesar que les autoritats la van prohibir.

Els antidisturbis van utilitzar gas lacrimogen, granades d’esponja de 40 mil·límetres i bales de goma contra els manifestants. En un comunicat, la policia considera que van fer ús de la “força apropiada”, mentre l’ONG Amnistia Internacional acusa les forces de la llei d’“avivar-ne la tensió en compte de reduir-la”. El director de l’organització a Hong Kong, Man-kei Tam, afegeix que “si bé la policia té el deure de defendre’s, es va veure diverses vegades que els agents eren els agressors i que colpejaven manifestants que se’n retiraven, civils a l’estació de metro o periodistes".

D’acord amb les lleis de Hong Kong, participar en una manifestació il·legal pot suposar penes d’entre tres i cinc anys de presó i una multa de 5.000 dòlars de Hong Kong (574 euros).

També et pot interessar