L'orangutan Karno torna a la jungla després d'haver-lo rescatat d'una plantació de palmera d'oli

Aquesta espècie, que només viu a les illes de Sumatra i Borneo, està en perill d'extinció.

Tornen Karno a la jungla, que és l'hàbitat d'aquesta espècie.

Karno és un orangutan de 15 anys que van rescatar d'una àrea de plantacions de palmera d'oli a Indonèsia. L'han tornat a la jungla, que és l'hàbitat d'aquesta espècie. Segons el Centre d'Informació dels Orangutans (OIC), a vora 1.000 exemplars els han rescatat de plantacions de palmera d'oli des del 2012.  

Segons un informe de l'ONG ecologista Greenpeace, la població d'orangutans ha disminuït un 30% en 12 anys. Amb motiu del Dia Mundial de l'Orangutan, el passat 19 d'agost, Greenpeace va denunciar que prop de 24 milions d'hectàrees del bosc indonesi han desaparegut del 1990 al 2015. Això equival a una àrea de la grandària del Regne Unit. Actualment Indonèsia és un gran proveïdor d'oli de palmera per a tot el món. L'oli de palmera està en gran part dels productes de supermercats envasats, des de dolços fins a sabons, cosmètics i xampú. 

El passat mes de juny una investigació de Greenpeace va revelar una operació de desforestació il·legal en una zona crítica en Sungai Putri, llar d'una de les poblacions més importants d'orangutans. En el mateix lloc, el 2017, el Ministre de Medi Ambient i Boscos va ordenar al titular de l'empresa fustera PT MPK detindre les seues operacions. No obstant això, fotografies preses per Greenpeace al març del 2018 van revelar que l'empresa no va complir l'orde i que la seua maquinària va continuar treballant en la zona.

També et pot interessar

stats