L'opositor rus, Aleksei Navalni, donat d'alta després del seu suposat enverinament

Ha estat ingressat trenta-dos dies en un hospital de Berlín després d'haver sigut traslladat des de Sibèria.

L'opositor rus suposadament enverinat, Alexei Navalni
L'opositor rus suposadament enverinat, Alexei Navalni / Instagram: @Navalny

L'opositor rus, Aleksei Navalni, ha sigut donat d'alta de l'hospital de Berlín on estava sent tractat després que haguera sigut suposadament enverinat en un vol amb què anava a Sibèria el mes passat.

Navalni va ser traslladat per avió de Rússia a Berlín quan encara estava en coma i el govern alemany va assegurar que les proves a Alemanya, França i Suècia van determinar que va ser enverinat amb un agent nerviós de nom Novitxok. Per aquest motiu, els països de l'Occident han exigit una explicació a Rússia.

Des de Moscou afirmen que no veuen proves de cap crim i no han obert una investigació fins ara. Per la seua part, el Kremlin ha negat qualsevol participació.

Navalni ha rebut tractament a l'hospital La Charité durant un total de trenta-dos dies, dels quals 24 els ha passat en la unitat de cures intensives. Ara, ha pres la decisió de fer públic el seu estat de salut a través de les seues xarxes socials, on assegura que encara té dificultats per a usar el seu telèfon, abocar aigua en un got o pujar escales perquè li fallen les mans i li tremolen les cames.

L'opositor rus ha demanat a Rússia que li entregue la roba que portava quan va caure en coma el mes passat i ha acusat Moscou de retindre una prova important en el seu cas.

També et pot interessar

stats