L’oposició de Veneçuela assegura que han rebut 50 tones de donacions malgrat el bloqueig

La frontera entre Veneçuela i el Brasil, igual que la de Colòmbia, continua tancada i hi ha hagut disturbis aquest cap de setmana.

Veneçolans s’enfronten als policies de la Guàrdia Nacional a la frontera entre Pacaraima (Brasil) i Veneçuela

L’oposició de Veneçuela ha afirmat aquest diumenge que han entrat 50 tones d’ajuda humanitària al país malgrat el bloqueig del govern de Nicolás Maduro, que va tancar les fronteres per a no permetre l’entrada de les donacions que va sol·licitar el Parlament davant l’escassetat de medicines i aliments

Sobre els detalls, el parlamentari Miguel Pizarro ha indicat que l’ajuda ha creuat terres veneçolanes en dos camions pel sud, per la frontera amb el Brasil, i que les caixes que “es mantenen protegides” contenen suplements nutricionals, material mèdic i productes d’higiene. “La idea és que aquesta ajuda entre pacíficament i sense cap tipus de violència”, ha assenyalat Yuretzi Idrogo, diputada veneçolana exiliada al Brasil, després que grups de manifestants antichavistes amenaçaren d’incendiar els depòsits de gasolina dels vehicles.

La frontera entre Veneçuela i el Brasil, igual que la de Colòmbia, continua tancada i en alguns dels pobles veneçolans que limiten amb aquests països hi ha hagut aldarulls aquest cap de setmana, enmig de l’exigència de manifestants que es permetera l’entrada de l’ajuda que Maduro no accepta per considerar que poden donar pas a una invasió estrangera.

L’oposició ha denunciat que la població de Santa Elena de Uairén, a la frontera amb el Brasil, està “assetjada” per “paramilitars” a causa dels enfrontaments que han deixat diversos morts i ferits. Els enfrontaments registrats han ocorregut de manera paral·lela als de la frontera entre Veneçuela i Colòmbia, que també es troba tancada i per on esperaven igualment que ingressaren ajuda, que es troba emmagatzemada a la ciutat colombiana de Cúcuta

En aquest costat de la frontera de Veneçuela, encara que hi ha tensió, no hi ha hagut morts, però sí vora un centenar de ferits en la població d’Ureña. Aquesta localitat ha registrat quatre enfrontaments entre les forces de l’orde, que van disparar perdigons, i civils que responien amb pedres.

Per la seua part, l’Observatori Veneçolà de Conflictivitat Social (OVCS) va assenyalar en un informe preliminar que té la confirmació de tres morts “per ferides de bala”, tots a Santa Elena de Uairén. Aquesta mateixa ONG també ha afirmat que, durant les manifestacions que han tingut lloc en tot el país per a donar suport a l’ingrés de les donacions dels Estats Units i altres nacions, s’hi han reconegut 295 ferits “la majoria, per ferides d’armes de foc, substàncies tòxiques i tractes cruels, inhumans o degradants”.

També et pot interessar

stats