L'oposició guanya l'alcaldia d'Istanbul enfront del partit d'Erdogan

El socialdemòcrata Ekrem Imamoglu ha tornat a guanyar les eleccions, després que les pressions dels islamistes, que les acusaven d'irregulars, van forçar-ne la repetició.

El socialdemòcrata Ekrem Imamoglu, guanyador de les eleccions a Istanbul

"Hem fet que la democràcia i la justícia tornen a la ciutat". Són les primeres paraules de qui ja és nou alcalde d'Istanbul, Ekrem Imamoglu, després de guanyar les eleccions municipals d'aquella ciutat. El socialdemòcrata ha celebrat davant de milers de seguidors que, per segona vegada en pocs mesos, ha derrotat el candidat del partit islamista del president Erdogan. I aquesta vegada, ampliant l'avantatge, amb el 54% dels vots. 

Segona victòria

Les eleccions del 31 de març van donar la victòria al partit d'Ekrem Imamoglu per només 14.000 vots sobre un cens de més de 10 milions d'electors. Les pressions dels islamistes, que van presentar múltiples impugnacions per suposades irregularitats, van forçar la repetició dels comicis. 

La pèrdua d'Istanbul, després de 25 anys de governs islamistes, no és només una derrota simbòlica per al president Erdogan. Aquesta ciutat, de vora 16 milions d'habitants, concentra el 20% de la població i representa el 30% del PIB de Turquia. Molts analistes auguren un futur brillant per al nou alcalde i el veuen lluitant per la presidència d'ací a no massa temps.

També et pot interessar

stats