L'operació del candidat brasiler Jair Bolsonaro culmina amb èxit, després d'haver sigut apunyalat

Els metges han operat el candidat per un tall en una vena de l'abdomen, que li va provocar una greu hemorràgia i quatre ferides més.

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro / Adriano Machado (Reuters)

L'ultradretà Jair Bolsonaro, que encapçala els sondejos per a les eleccions presidencials d'octubre al Brasil, va ser hospitalitzat en un estat "molt greu", amb risc de mort, però ja es troba estable i ha reaccionat "satisfactòriament" a l'operació a la qual l’han sotmés.

El diagnòstic l’han donat a conéixer en una roda de premsa els metges de l'Hospital Casa de la Misericòrdia de la ciutat de Juiz de Fora, que han sotmés el candidat a cirurgia per un tall en una vena a l'abdomen que li va provocar una greu hemorràgia i quatre ferides més.

El diputat ultradretà va ser apunyalat dijous de vesprada quan el carregaven al coll enmig d'una multitud en un cèntric carrer de Juiz de Fora, la segona ciutat més gran de l'estat de Minas Gerais, al sud-est del país.

"Les lesions greus que amenaçaven la seua vida han sigut identificades i tractades en la cirurgia, i ja es troba en una unitat de vigilància intensiva, en estat greu, però estable en aquest moment", ha explicat el cirurgià Luiz Henrique Borsato.

L'especialista ha assenyalat que, malgrat que l'atac es va limitar a una única perforació, el ganivet utilitzat per l'agressor va tocar alguns òrgans i una vena, per la qual cosa el diputat va patir una hemorràgia greu que li va causar un xoc hipovolèmic, en què el cor no rep un flux normal de sang.

Borsato ha afirmat que el candidat haurà d’estar hospitalitzat almenys una setmana i que després podrà continuar normalment amb la seua agenda de campanya, encara que haurà de tornar a l'hospital al cap d’un o dos mesos per a revertir la colostomia.

Imatges àmpliament divulgades en les xarxes socials mostren el moment en què Bolsonaro, que vist una camiseta amb els colors de l'uniforme de la selecció brasilera, es regira de dolor quan l’apunyalen, encara que l'autor de l'atac no apareix a causa de la quantitat de persones que envolten el candidat.

La Policia Militaritzada de Minas Gerais, ha informat que han detingut un home identificat com Adélio Bispo de Oliveira, de 40 anys, que un grup intentava linxar després d'acusar-ho de l'atac i que posteriorment ha confessat que és l’autor de l'atac.

Bispo de Oliveira, que va arribar a estar afiliat per uns anys a un partit de l’esquerra, ha estat publicant els últims mesos en les xarxes socials missatges en què critica la situació del país i els polítics en general, incloent-hi Bolsonaro.

L'ultradretà és un dels candidats més polèmics en l'actual disputa electoral ja que és un defensor de l'última dictadura militar del Brasil (1964-1985). Bolsonaro ha generat diverses protestes per les seues insistents declaracions masclistes, racistes i homòfobes, i s'enfronta a processos judicials per discriminació i incitació a la violació.

El candidat del Partit Social Liberal lidera els sondejos d'opinió, amb un 22%, per a les eleccions presidencial del 7 octubre.

També et pot interessar

stats