L’Open Arms rescata 69 persones més i continua buscant port

Itàlia impulsa una llei que preveu multes de fins a 50.000 euros a les ONG que entren en les seues aigües territorials amb persones rescatades al Mediterrani.

Dijous el vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms va rescatar altres 55 persones

El vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms ha rescatat la matinada de divendres 69 persones migrants més al Mediterrani, mentre continua buscant un port segur on atracar, amb aquestes persones i les altres 55 rescatades aquest dijous. El fundador de l’organització, Óscar Camps, ho ha confirmat en les xarxes socials, i alhora ha explicat que les persones auxiliades presenten “signes inequívocs de la violència patida a Líbia”. 

Entre aquest segon grup de persones hi ha dos xiquets i dones embarassades una de les quals, en estat de gestació avançat i l'estat de salut del nadó preocupa a la tripuació, segons ha confirmat a À Punt el capità del vaixell, Ricardo Gatti. 

 

Amb això són 124 les persones rescatades al Mediterrani per l’Open Arms en menys de 24 hores. L’ONG demana un port segur on desembarcar els migrants, mentre que a Itàlia, on el govern manté una política de ports tancats a les ONG que rescaten persones migrants al Mediterrani, el ministre de l’interior Matteo Salvini impulsa una llei que preveu multes entre 10.000 i 50.000 euros a aquestes organitzacions si entren, travessen o atraquen en les seues aigües territorials amb persones rescatades al Mediterrani.

“Abans presos que còmplices” 

L’Organització s’ha trobat també amb traves per part del govern espanyol. L’Open Arms va tornar a salpar al juny, després de sis mesos blocat, entre altres ports, al de Barcelona Mogut, entre d’altres, per la imatge d’Óscar i la seua xiqueta Valeria, morts a la frontera entre els Estats Units i Mèxic, el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Óscar Camps, assegurava no aguantar més: “No aguantem més. Llevem l’àncora i ens n’anem. Abans presos que còmplices”. 

En una carta amb data del 27 de juny passat, el Ministeri de Foment va advertir el vaixell que, si reprén els rescats de migrants que estan a la deriva al mar Mediterrani, pot ser sancionat amb multes fins a 901.000 euros, i l’avisa que podrà ordenar el retorn a port espanyol “per a fer efectiva” la paralització en cas que duga a terme operacions de cerca i salvament sense autorització. (La nau de l’ONG Proactiva Open Arms  tenia permís per a portar ajuda humanitària a les illes gregues de Samos i Lesbos, però no per a participar en tasques de rescat d’immigrants al Mediterrani central).

També et pot interessar

stats