L’Open Arms rescata 39 persones més al Mediterrani

L'ONG ha dit que Malta només ofereix el desembarcament de les 39 persones acabades de rescatar, quan a bord del vaixell en viatgen 160.

VÍDEO | L’Open Arms rescata 39 persones més al Mediterrani

El vaixell de l’ONG Open Arms ha rescatat, la matinada d’aquest dissabte, 39 persones al Mediterrani. Aquestes s’afigen a les 121 que des de fa més d'una setmana van a bord de l’embarcació i, per tant, ja són 160 les persones que esperen desembarcar en un port segur.

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha afirmat que cap polític evitarà que l'organització seguisca fent l’activitat de rescat en el mar. Així mateix, ha acusat els governs de posar en marxa "tota la maquinària administrativa" per a no salvar vides, contravenint els convenis internacionals i la llei marítima internacional.

Camps ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a l'aeroport de Lampedusa (Itàlia), juntament amb el president d’Open Arms Itàlia, Riccardo Gatti, l'actor Richard Gere, i el fotògraf i xef Gabriele Rubini.

Gere ha criticat la llei antiinmigració del ministre de l'Interior, l'ultradretà Matteo Salvini, que imposa multes a ONG que salven vides en el mar. Així, ha demanat acollir els migrants que arriben a Europa i acumulen "històries de molt de sofriment". 

L'actor ha explicat que va visitar l'embarcació i portar provisions per als migrants i la tripulació de "forma espontània", sense que ningú el cridara, com a gest de suport "a unes persones que no són immigrants, sinó refugiats".

L’Open Arms espera prop de Lampedusa perquè li assignen un port on atracar. A bord hi ha almenys quatre nadons i tres dones embarassades.

Malta només ofereix el desembarcament de 39 persones

L'ONG ha dit que Malta només ofereix el desembarcament de les 39 persones acabades de rescatar pel vaixell.

Open Arms ha explicat que això "és inadmissible" i que "ha generat seriosos problemes de seguretat en coberta". Així mateix, el fundador de l'entitat, Òscar Camps, ha qualificat d'insostenible el nivell d'ansietat dels rescatats.

Calvo demana a la resta d’estats "la mateixa responsabilitat" que Espanya 

La vicepresidenta del Govern d'Espanya en funcions, Carmen Calvo, ha exigit a la "resta d'estats, governs, persones físiques i jurídiques no posar en risc la vida de ningú", després que Malta només ha oferit el desembarcament de 39 persones.

Calvo ha defensat que Espanya és el país de la Unió Europea que fa “el major esforç” per a complir les normes d'acolliment de refugiats, i ha instat els altres països de la UE a seguir l'exemple espanyol.

Un altre vaixell rescata 165 persones en les costes de Líbia

Precisament, el vaixell Ocean Viking ha rescatat 165 persones, quatre de les quals són menors, enfront de les costes de Líbia en les últimes 24 hores. 

També et pot interessar