L’Open Arms obté permís de Malta i Itàlia per a evacuar tres migrants

L’ONG ha rebut l’autorització aquest diumenge i preveu que les evacuacions, per qüestions de salut, les facen en les pròximes hores.

VÍDEO | L’Open Arms obté permís de Malta i Itàlia per a evacuar tres migrants

El vaixell de rescat Open Arms ha obtingut el permís que havia sol·licitat per a evacuar tres migrants rescatats "amb diagnòstics que requereixen atenció mèdica especialitzada".

Fonts de l'ONG han explicat que preveuen que Malta evacue per helicòpter dues dones: una sudanesa que pateix pneumònia i una ivoriana amb símptomes de problemes neuronals després d'operar-la d'un tumor cerebral. Itàlia evacuarà el tercer, un jove eritreu amb símptomes de tuberculosis.

L'ONG ha obtingut l'autorització aquest diumenge a la vesprada i preveu que les evacuacions les facen en les pròximes hores.

El permís aconseguit només implica evacuar aquestes tres persones, però l'Open Arms intenta que els dos països permeten que els familiars dels tres que estan a bord puguen acompanyar-los.

Atracaran sense permís si la situació s’allarga

D'altra banda, l'ONG ha assegurat que atracarà en un port segur sense permís de les autoritats per qüestions humanitàries, si la situació s'allarga. Això podria comportar conseqüències administratives i judicials.

Així ho ha assegurat el director de l'ONG Òscar Camps a RAC1. A més, ha dit que s'han posat en contacte amb el president de França, la cancellera d'Alemanya i el president del Parlament Europeu per a buscar una solució.

El vaixell està 10 dies en alta mar, amb els 160 migrants rescatats esperant que algun país europeu els done permís per a desembarcar. Fins ara, Itàlia i Malta, els estats que el vaixell té més prop, s'han negat a acollir-lo, com obliga la legislació internacional.

També et pot interessar

stats