L'Open Arms desembarca a Lampedusa després de l'orde de la Fiscalia italiana

Un fiscal italià ha ordenat el desembarcament immediat dels migrants i investiga un presumpte delicte de segrest de persones.

VÍDEO | L\'Open Arms desembarca a Lampedusa després de l\'orde de la Fiscalia italiana

Després de 19 dies atrapat en alta mar, acaba l'agonia de l'Open Arms. Els 83 migrants que quedaven a bord del vaixell espanyol ja han xafat terra ferma, quasi una setmana després d'haver arribat a Lampedusa. L'embarcació ha atracat al port de l'illa italiana vora la mitjanit. 

Aquest dimarts el fiscal d'Agrigent (Sicília, d’on depén Lampedusa), Luigi Patronaggio, ordenava confiscar l'embarcació humanitària i el desembarcament immediat del passatge

Patronaggio ha justificat la decisió perquè la situació al vaixell era "explosiva" i era de "màxima urgència" que els migrants rescatats arribaren a terra. Ara, la Fiscalia italiana investiga un presumpte delicte de segrest per la negativa del ministre italià, Matteo Salvini, a permetre el desembarcament dels migrants. 

L’orde del fiscal italià s’ha conegut unes hores més tard que el govern espanyol decidira enviar cap a l’illa italiana el vaixell de l’Armada Audaz, per a escortar l’embarcació humanitària fins al port de Palma. L’executiu de Pedro Sánchez considera que aquest moviment és el “més adequat” per a resoldre l’emergència humanitària que es viu a l’Open Arms. L’Audaz, ara ja innecessari, va salpar aquest dimarts des de la base de Rota, a Cadis, passades les 18:30 hores, i va de camí.

També et pot interessar

stats