L’Open Arms continua sense poder arribar a port segur

Les 121 persones van ser rescatades fa sis dies a les costes de Líbia, així que l’acollida correspondria a Itàlia o a Malta.

VÍDEO | L’Open Arms continua sense poder arribar a port segur

Set pasteres, amb almenys 60 persones a bord, han arribat des de diumenge a les costes del sud de la Comunitat Valenciana. Les organitzacions no governamentals denuncien l’abandonament en què queden aquestes persones en arribar a terra, però les condicions en alta mar són encara pitjors, com en són testimoni les 121 persones que continuen a bord de l’Open Arms sense poder arribar a port segur.

A pesar de l’oferiment de València, el govern espanyol manté que hi ha altres ports europeus més pròxims. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha insistit aquest dimarts que la Comissió Europea i la resta de països d’Europa “han d’assumir la seua responsabilitat i no eludir-la”.

Les persones migrants van ser rescatades fa sis dies a les costes de Líbia, així que l’acollida correspondria a Itàlia o a Malta. Però Itàlia no només es nega a obrir els ports italians sinó que la Lliga i el Moviment 5 Estreles aprovaren el dilluns una llei que imposa multes que poden arribar al milió d’euros a les ONG que rescaten migrants al Mediterrani. Sense cap solució a la vista, l’Open Arms continua esperant una resposta a la petició d’ajuda humanitària.

També et pot interessar

stats