L'ONU facilitarà ajuda financera d'emergència al Líban

L'explosió a Beirut ha causat vora 150 defuncions i 5.000 ferits, i desenes de persones segueixen desaparegudes.

Una dona camina pels carrers destrossats de Beirut
Una dona camina pels carrers destrossats de Beirut / Hannah McKay (Reuters)

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) facilitarà ajuda financera d'emergència al Líban amb una primera partida de nou milions de dòlars procedents del Fons Humanitari, en resposta a la devastació causada per l'explosió al port de Beirut, que ha deixat 150 morts, 5.000 ferits i desenes de desapareguts. A més, les autoritats de la governació de Beirut calculen els danys causats entre 3.000 i 5.000 milions de dòlars.

L'objectiu principal és donar suport immediat als hospitals, com a conseqüència de l'alt nombre de ferits que va deixar la deflagració i a les dificultats que ja hi havia prèviament. Es reforçarà la capacitat dels hospitals. S'expandiran les unitats de vigilància intensiva existents i se n'obriran de noves. També es facilitaran al país equips i medicaments.

Amb aquesta finalitat, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha oferit ajuda per a cobrir un miler d'intervencions de traumatologia i altres mil operacions quirúrgiques per a persones que han patit cremades i ferides en el succés. Segons l'OMS, l'explosió ha deixat inoperatius tres hospitals i ha causat danys importants en dos més. S'han perdut, per tant, vora 500 llits.

Les Nacions Unides, mentrestant, continuen avaluant les necessitats sobre el terreny en coordinació amb les autoritats libaneses i ha desplegat experts per a donar suport a aquestes tasques.

Països de tot el món, com ara França, també han oferit la seua ajuda. De fet, el president francés, Emmanuel Macron, ha visitat el Líban per a fer costat al país i ha exigit reformes als dirigents libanesos.

D'altra banda, les autoritats libaneses temen un augment de casos de coronavirus a la ciutat, perquè l'explosió ha coincidit en un moment en què el país estava experimentant un augment considerable de casos.

També et pot interessar

stats