L'ONU denuncia els atacs contra objectius civils en la guerra del Iemen

Indignació internacional per la segona massacre de xiquets en 15 dies per bombardejos de la coalició liderada per l'Arabia Saudita.

Situació actual del conflicte al Iemen
Situació actual del conflicte al Iemen / Jesús Aliaga

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha denunciat el nou atac de la coalició saudita al Iemen que deixa almenys 31 persones mortes, entre elles 20 xiquets i 5 dones, només 15 dies després de l'assassinat de quaranta menors en l'oest del país.

Aquesta escalada del conflicte demostra la brutalitat d'una guerra oblidada que deixa ja més de 10.000 morts i 3 milions de desplaçats. Des que va començar el conflicte fa 3 anys s'han llançat sobre el Iemen 17.000 atacs aeris, més de 15 al dia, i un de cada 3 impacta en emplaçaments civils.

És una guerra civil que s'ha agreujat per la intervenció de l'Aràbia Saudita. Riad encapçala una coalició que dona suport al govern contra els rebels houthis, atacats per terra, mar i aire. Tot en la ribera de l'estret d'Ormuz, per on passa el 20% del petroli mundial.

Per això s'ha convertit en un conflicte internacional. L'Aràbia Saudita és el principal aliat en la regió dels Estats Units, i es disputa l'hegemonia amb l'Iran, que arma i financia els rebels houthis.

Com a resultat, el 80% de la població necessita ajuda humanitària, 400.000 xiquets i xiquetes pateixen desnutrició severa, i s'estén una epidèmia de còlera i diftèria. A més, 35.000 persones malaltes de càncer tenen problemes greus per a rebre atenció mèdica per falta de medicaments.

És la major crisi humanitària mundial, segons Nacions Unides.

També et pot interessar

stats