L’ONU demana posar fi a l’embargament a Cuba amb l’oposició dels EUA, Israel i el Brasil

És la primera vegada que el país que governa Jair Bolsonaro mostra el seu suport als estatunidencs en la votació.

El ministre cubà d'Inversió i Comerç Estranger, Rodrigo Malmierca
El ministre cubà d'Inversió i Comerç Estranger, Rodrigo Malmierca / Reuters

L’Assemblea General de l’ONU ha aprovat una resolució que demana la fi de l’embargament estatunidenc contra Cuba, amb el suport de 187 dels 193 estats membres i amb els vots en contra dels EUA, Israel i el Brasil. Per primera vegada, el país que governa Jair Bolsonaro ha mostrat el seu suport als estatunidencs en aquesta votació.

A més, Colòmbia i Ucraïna s’hi han abstingut i Moldàvia ha optar per no exercir el seu dret a vot sobre la resolució, que demana la fi de “l’embargament econòmic, comercial i financer” sobre l’illa. L’any passat, només els Estats Units i Israel s’hi van mostrar en contra, mentre que Moldàvia i Ucraïna van optar per no votar.

Després de la votació, el canceller cubà, Bruno Rodríguez, ha denunciat “pressions” dels Estats Units a països llatinoamericans per a obtindre el seu vot contra el projecte de resolució que Cuba presenta cada any davant de Nacions Unides per a condemnar l’embargament imposat per Washington a l’illa.

No obstant això, l’aclaparadora majoria dels països han mostrat el seu suport a Cuba en la seua petició de la fi de les mesures imposades pels Estats Units.

Poc abans de la votació, la nova representant permanent dels Estats Units en l’ONU, Kelly Craft, ha acusat la comunitat internacional de “qüestionar” el dret del seu país a triar amb qui comercia.

També et pot interessar

stats