L’ONU critica la presó flotant per a migrants sense papers del Regne Unit

La nova legislació migratòria britànica deixa sense dret d'asil les persones que hagen entrat il·legalment

La barcassa per a migrants atracada a Portland

El govern del Regne Unit mostra l'interior de la barcassa que la setmana que ve acollirà els primers migrants sense papers. Vol fer callar així les moltes veus que han denunciat el nou allotjament, en aquest cas per a 500 homes. En la pràctica, una presó flotant, per molt que dispose de lliteres, sala d'estar, capella multiconfessional, gimnàs i fins i tot un pati, calcat al de les presons. 

La barcassa va atracar dimarts a Portland, al sud d'Anglaterra, hores després que el Parlament va donar llum verda a la nova legislació migratòria, que deixa sense dret d'asil els qui hagen entrat il·legalment. Seran detinguts i deportats, una mesura que trenca una llarga tradició d'acollida i que, segons l'ONU, viola la convenció sobre els refugiats.

A Portland hi ha hagut manifestacions de tot tipus. Els uns denuncien el racisme del govern i els altres creuen que els migrants amenacen la seua seguretat. Cinquanta organitzacions han denunciat que l'empresa que gestiona les presons flotants pertany a una família que en el passat s'havia dedicat al tràfic d'esclaus. 

El negoci es completarà amb deportacions, preferiblement a Ruanda. El primer ministre espera del Tribunal d'Apel·lacions la sentència que li ho permeta. El 2022 van entrar al Regne Unit 45.000 migrants sense papers.

També et pot interessar

stats