L'ONU convoca una sessió especial de l'Assemblea General sobre Ucraïna

Previsiblement començarà dilluns, però no s’espera cap resolució fins dimecres

Imatge d'arxiu d'una Assemblea General de l'ONU
Imatge d'arxiu d'una Assemblea General de l'ONU / Efe

El Consell de Seguretat de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha aprovat aquest diumenge una resolució per a convocar una sessió especial urgent sobre Ucraïna en l'Assemblea General, l'òrgan en el qual seuen els 193 estats membres de l'organització.

La iniciativa, impulsada pels Estats Units i Albània, ha tirat avant amb onze vots a favor, tres abstencions –la Xina, l'Índia i la Unió dels Emirats Àrabs– i un únic vot en contra, de Rússia, que en aquest cas no tenia poder de veto per tractar-se d'una decisió de procediment.

La decisió arriba després que divendres Rússia va bloquejar en el Consell de Seguretat una resolució que condemnava la invasió i li ordenava retirar les tropes, i cerca que l'Assemblea, on Moscou no pot vetar decisions, aprove un document similar al llarg dels pròxims dies.

Segons fonts diplomàtiques, es preveu que la sessió especial comence aquest dilluns, però que la votació del text no siga abans de dimecres, per a donar temps a totes les delegacions a analitzar-lo amb les capitals respectives.

També et pot interessar

stats