L’ONU alerta de l’empitjorament de la situació humanitària al Iemen

Calcula que 3,5 milions de persones podrien afegir-se als 8 milions que ja estan en situació d’inseguretat.

El conflicte armat al Iemen va començar el 2014
El conflicte armat al Iemen va començar el 2014 / Yahya Arhab (Efe)

L’ONU ha alertat de l’empitjorament de la situació humanitària al Iemen com a conseqüència de la guerra, i ha assegurat que el país està “perdent la batalla contra la fam”.

“La situació s’ha deteriorat d’una manera alarmant en les últimes setmanes. Estem arribant a un punt d’inflexió, més enllà del qual serà impossible evitar una gran pèrdua de vides com a resultat d’una fam generalitzada”, ha advertit el cap humanitari de Nacions Unides, Mark Lowcock.

L’organisme internacional calcula que 3,5 milions de persones més podrien afegir-se als 8 milions que ja estan en situació d’inseguretat alimentària severa. La guerra al Iemen ha causat la crisi humanitària més gran del món i l’ONU ja parla de “catàstrofe”.

Segons ha explicat Lowcock al Consell de Seguretat de Nacions Unides, hi treballen per a augmentar l’ajuda, però ha deixat clar que no poden “ocupar-se de les necessitats de 29 milions de iemenites”. En aquest sentit, ha demanat col·laboració a les potències mundials per a respondre a la situació per a estabilitzar l’economia i facilitar el subministrament d’ajuda.

El conflicte armat al Iemen va començar el 2014, quan els rebels xiïtes van ocupar Sanà i altres províncies, i va empitjorar el 2015 amb la intervenció de la coalició militar integrada per països sunnites, i liderada per Aràbia Saudita, a favor de les forces lleials al president Abd Rabbuh Mansur Hadi.

També et pot interessar

stats