L'ONU acusa Corea del Nord de continuar amb el seu programa nuclear i de míssils

Un informe d'experts independents confirma que Pyongyang està violant les sancions internacionals imposades al país.

L\'ONU acusa Corea del Nord de continuar amb el seu programa nuclear i de míssils
L'ONU acusa Corea del Nord de continuar amb el seu programa nuclear i de míssils

El règim de Corea del Nord continua desenvolupant programes nuclears i de míssils, la qual cosa suposa una violació de les sancions internacionals imposades al país, segons un informe confidencial de les Nacions Unides revelat aquest dissabte per mitjans nord-americans. El document l'han redactat experts independents per al Comité de Sancions de Corea del Nord de l'ONU del Consell de Seguretat.

L'informe de l'ONU s'ha conegut mentre el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, està a Singapur per a una reunió ministerial de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ENDRECEN). Des d'ací, Pompeo qualificà ahir d'"inconsistents" les accions del règim nord-coreà de prosseguir amb la construcció de míssils de llarg abast a pesar de la promesa feta a Donald Trump el 12 de juny de desmantellar el seu armament nuclear. "El president Kim Jong-un es va comprometre amb la desnuclearització. El món demanda que complisquen amb les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU", ha afegit Pompeo.

El document donat a conéixer també diu que Pyongyang està cooperant militarment amb Síria i ha tractat de vendre armes als rebels houthis al Iemen. Segons el text, Corea del Nord desafia les sancions a través de personal diplomàtic i altres individus radicats en l'estranger i continua venent armes convencionals. Respecte a açò, el secretari d'Estat dels EUA ha assenyalat que espera que els russos i tots els països del món complisquen les resolucions del Consell de Seguretat i ha donat credibilitat a les informacions que afirmen que Rússia treballa amb companyies nord-coreanes i aprova permisos de treball per a treballadors nord-coreans del sector del gas. Així mateix, ha recordat que les sancions inclouen el bloqueig de subministrament de petroli per vaixell a Corea del Nord. 

També et pot interessar

stats