L'ONG Open Arms posa rumb a Palerm amb 275 migrants en espera d'un port

És la primera missió de rescat de l'embarcació que es fa durant la pandèmia del coronavirus després d'eixir de Borriana.

Alguns dels migrants rescatats per vaixell Open Arms al Mediterrani
Alguns dels migrants rescatats per vaixell Open Arms al Mediterrani / Reuters

El vaixell de l'ONG espanyola Open Arms, amb 275 migrants, ha rebut autorització per a aproximar-se a Palerm per a protegir-se del mal temps que hi ha des de fa uns dies. El vaixell de rescat continua esperant indicacions des de fa ja una setmana de si podrà o no accedir a un port segur, després del rebuig de Malta a oferir-los un port per a desembarcar els migrants.

La Guàrdia Costanera es va ocupar de l'evacuació de dues embarassades i el marit d'una d'elles, que Malta havia rebutjat evacuar. En veure la llanxa i "davant de la desesperació", prop d'una desena de migrants es van llançar a la mar i van haver de ser rescatats, segons ha explicat l'ONG.

La situació a bord és preocupant, amb moltes persones que necessiten assistència mèdica per les cremades greus patides durant la travessia o també per les tortures als camps de Líbia. El fundador de l'ONG, Òscar Campos, ha explicat que totes elles necessiten desembarcar i assistència immediata, algunes per la violència patida, unes altres per violacions sexuals, per cremades, i hi ha més de 50 menors no acompanyats.

L'ONG havia denunciat que havien demanat reiteradament a Malta un port, així com l'evacuació d'algunes persones o abric davant del temporal, però totes aquestes peticions les havien rebutjades.

El vaixell Open Arms estava des del febrer passat a Borriana on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació. Ha sigut dotat de dispositius per a detectar el coronavirus i porta a bord membres de l'organització sanitària italiana Emergency. Va eixir de Borriana a finals d'agost i és la primera actuació des que va començar la pandèmia.

També et pot interessar

stats