L'OMS i Unicef fan una crida a Europa per obrir les escoles amb mesures per la Covid

Les dos organitzacions remarquen que el manteniment de les classes és fonamental per a la salut mental i les habilitats socials dels més menuts.

Educació demana dades del professorat als col·legis per a iniciar la vacunació
Una escola, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Crida a Europa per obrir escoles amb les mesures necessàries per garantir la seguretat a les aules davant la Covid i en especial davant la variant Delta. L'Oficina Regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa i l'Oficina Regional d'Europa i Àsia Central del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) han sol·licitat als països europeus, especialment en aquells on predomina la variant Delta, que òbriguen els col·legis i garantisquen el compliment de les mesures per a evitar la transmissió del coronavirus. Les dos organitzacions remarquen que el manteniment de les classes és fonamental per a la salut mental i les habilitats socials dels més menuts.

Aquestes mesures inclouen oferir als mestres i a la resta del personal escolar la vacuna contra el coronavirus com a part dels grups de població objectiu en els plans nacionals de vacunació, al mateix temps que es garanteix la vacunació de les poblacions vulnerables.

Les organitzacions internacionals també aposten per vacunar els menors de 12 o més anys amb afeccions mèdiques de base que suposen un risc afegit en cas de contagiar-se de coronavirus. També insten els països a garantir una millor ventilació de les aules, a disposar de classes més reduïdes quan siga possible, distanciament físic i proves de detecció regulars als xiquets i al personal.

També et pot interessar

stats