L'OMS dona un nom oficial al nou coronavirus: Covid-19

Experts mundials s'han reunit aquest dimarts a Suïssa per a tractar les novetats del brot a la Xina.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, en roda de premsa
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, en roda de premsa / Europa Press

Els organismes de les Nacions Unides han decidit denominar el nou coronavirus com Covid-19, segons ha informat el director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, en la roda de premsa posterior a una reunió a Ginebra (Suïssa) amb experts mundials per a tractar el brot de coronavirus a la Xina.

"Tindre un nom és important per a evitar l'ús d'altres que poden ser inexactes o estigmatizants", ha assenyalat.

D'altra banda, l'OMS ha explicat que s'està coordinant una xarxa de representants als països membres, així com de coordinadors de les Nacions Unides (ONU), per a informar-los sobre el brot i sobre les mesures que poden prendre's. Així mateix, ha apuntat que hi ha comunicació directa amb el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, amb qui s'ha acordat "aprofitar el poder de tot el sistema de l'organització per a donar resposta a Covid-19".

Les víctimes mortals superen la barrera dels 1.000

Les víctimes causades pel nou coronavirus ja superen la barrera dels 1.000 morts quan es compleix un mes de la primera mort. Les autoritats sanitàries xineses ja han certificat 1.016 decessos entre els 42.638 contagiats diagnosticats en aquest país asiàtic.

Fins ara, totes les morts menys dos –a Filipines i Hong Kong– s'han produït a la Xina continental. Encara que en una vintena de països hi ha casos diagnosticats de pneumònia de Wuhan, la Xina té el 99% dels infectats.

També et pot interessar

stats