L'OMS denuncia que només han rebut un 10% del finançament necessari per a combatre el virus

La xifra de persones infectades per la Covid-19 a tot el món s'acosta als vint milions i les morts superen ja les 730.000.

Uns turistes amb mascareta, a les immediacions de la Torre Eiffel
Uns turistes amb mascareta, a les immediacions de la Torre Eiffel / Benoit Tessier (Reuters)

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha denunciat que l'organisme i les entitats d'investigació amb les quals treballa només han rebut un 10% dels 100.000 milions de dòlars necessaris per al desenvolupament de vacunes, tractaments i diagnòstics contra la Covid-19.

Sobre la investigació de vacunes contra el coronavirus, l'epidemiòleg de l'OMS Bruce Aylward ha destacat que el repte de les que s'estan investigant és no només assegurar que estimulen el sistema immunològic humà, sinó garantir, a més, que funcionen bé en persones de totes les edats.

La xifra de persones infectades per la Covid-19 no para de créixer i a tot el món s'acosta als vint milions i les víctimes mortals superen ja les 730.000. Per a tractar de contindre l'avanç del virus, París ha viscut aquest dilluns la primera jornada de mascareta obligatòria a les zones més concorregudes i qui no la porte s'enfronta a una multa de 135 euros.

A Alemanya continua la tornada escalonada a les aules als estats de Schleswig-Holstein, Brandenburg i a la ciutat-estat de Berlín. Des que van obrir algunes escoles la setmana passada, tres centres han tancat per contagis.

També et pot interessar

stats