L'OMS avisa que alguns països no es prenen seriosament l'epidèmia del coronavirus: “No és un simulacre”

Els contagis a tot el planeta superen els 95.000, i Itàlia és el segon país amb més morts, per darrere de la Xina.

Soldats sud-coreans a Seül
Soldats sud-coreans a Seül / Kim Hong-Ji (Reuters)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que alguns països no estan prenent-se seriosament l'amenaça que suposa el Covid-19, malaltia provocada pel nou coronavirus procedent de la ciutat xinesa de Wuhan. Per això, demana una total implicació dels governs estatals en la lluita contra l'epidèmia, en lloc de deixar la tasca únicament a les autoritats sanitàries. “Ens preocupa que alguns països no estiguen prenent-se el problema prou seriosament o que hagen decidit que no poden fer res”, alertava en la roda de premsa que ofereix diàriament el director general de l'organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lamentava que aquests països, dels quals no va donar exemples concrets, “no estan mostrant el nivell de compromís polític que mereix l'actual amenaça”. Davant això, va advertir que l'epidèmia de coronavirus “no és un simulacre”, sinó que es tracta d'una amenaça real i que, per tant, no s'admeten excuses.

L'autoritat mundial sanitària ja xifra els casos totals de coronavirus al planeta en 95.333: d'aquests, 80.565 corresponen a la Xina i els altres 14.768, a la resta del món. El recompte suposa que en les últimes 24 hores s'han registrat un total de 2.241 nous positius, dels quals 143 són a la Xina. Suposa quatre contagis més que en la jornada anterior. Un increment que s'ha produït, en part, pels casos importats d'altres països. En aquest país asiàtic ja han mort, fins ara, 3.042 persones que patien la infecció, mentre que a la resta d'estats hi ha comptabilitzades 267 víctimes mortals.

Corea del Sud continua sent el segon país amb més persones infectades (supera les 6.000), però és Itàlia el segon país amb més víctimes mortals. Fins ara s'han registrat 148 morts, 41 en les últimes 24 hores. Les autoritats italianes han pres mesures dràstiques per a frenar l'expansió del coronavirus, amb el tancament d'escoles i universitats i la suspensió d'una gran quantitat d'esdeveniments públics.

També et pot interessar

stats