L’OMS afirma que és “impossible” predir cap on avançarà el coronavirus

L’organisme sanitari es mostra preocupat per l’avanç de la Covid-19 en països amb sistemes sanitaris vulnerables.

Un grup de treballadors, amb protecció mentre caminen pels carrers de Pequín
Un grup de treballadors, amb protecció mentre caminen pels carrers de Pequín / Wu Hong (Efe)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) afirma que és "impossible" predir la direcció que prendrà el coronavirus de la Xina, Covid-19. L’organisme sanitari ha manifestat la seua "preocupació" pel "creixent nombre de casos" al gegant asiàtic, segons el director general, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El responsable de l’OMS ha indicat que els experts de l'organització treballen "estretament" amb els de la Xina per a frenar l’avanç d’aquest virus. Així mateix, el director general de l’OMS ha mostrat la seua preocupació per la vulnerabilitat que presenten alguns països, amb sistemes sanitaris més febles: "Estem preocupats per la crisi potencial que aquest coronavirus podria provocar en països amb sistemes sanitaris més febles que el de la Xina”, ha indicat.

Les últimes informacions oficials xifren en 1.523 el nombre de morts al país convertit en epicentre d’aquest virus que causa complicacions respiratòries. A més, aquest dissabte s’ha conegut la primera víctima mortal del Covid-19 a Europa, un ciutadà xinés que estava ingressat en un hospital de París.

Tedros Adhanom Ghebreyesus ha manifestat, a més, la preocupació de l'OMS per "la falta d'urgència" que es detecta en relació amb el finançament de la resposta a la difusió del coronavirus.

També et pot interessar

stats