L’OMS adverteix que la vacuna no resoldrà les causes de la pandèmia pel coronavirus

La farmacèutica Pfizer ha anunciat que la seua vacuna contra la Covid-19 és eficaç en més del 90% de casos.

L’OMS adverteix que la vacuna no resoldrà les causes de la pandèmia pel coronavirus
L’OMS adverteix que la vacuna no resoldrà les causes de la pandèmia pel coronavirus

Una vacuna contra la Covid-19 és urgent, però no resoldrà les causes que van permetre que el coronavirus es convertira en pandèmia, en particular el dèficit generalitzat d'inversió en els sistemes de sanitat al món. Això és el que ha sentenciat el més alt responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Una vacuna no resoldrà la subinversió global en la salut pública i en sistemes sanitaris forts, ni la necessitat urgent de tindre un enfocament únic que incloga la salut humana, dels animals i del planeta", ha dit el director general de l'OMS.

En una jornada en què la farmacèutica nord-americana Pfizer ha anunciat que la seua vacuna contra la Covid-19 és eficaç en més del 90% de casos, Tedros ha recordat que "no hi ha cap medicament per a la pobresa, la fam, el canvi climàtic o la desigualtat", problemàtiques que necessiten ser abordades sense oblidar la interrelació entre elles.

D’altra banda, el director general de l’OMS ha insistit que els recursos financers de l’organització no estan a l'altura, una situació que s'ha fet més òbvia amb la pandèmia."El nostre pressupost anual equival al que el món gasta en un dia en productes de tabac. Si el món pot gastar aquests diners en productes que maten, segurament poden trobar els fons i la voluntat política per a promoure la protecció de la gent en el món", ha manifestat.

Experts de l’ONU alerten sobre els intents d'acaparar la vacuna

Davant dels anuncis d’un futur tractament contra el coronavirus, un grup d'experts en drets humans de les Nacions Unides ha advertit que alguns països de la comunitat internacional estan intentant acaparar futures vacunes i garantir-les només per al seu propi territori, quan la lluita contra la pandèmia requereix cooperació internacional.

Els intents de monopolitzar una futura vacuna contra la malaltia van contra l'única solució a la crisi sanitària, que és la d'aconseguir mitjans d'immunització disponibles per a qualsevol persona al món, han subratllat els experts, que han assegurat que "no hi ha lloc per al nacionalisme en la lluita contra la pandèmia".

També et pot interessar

stats