L’ofensiva israeliana a Gaza deixa ja més de 20.000 morts

El govern de la Franja estima que uns 6.700 cossos romanen atrapats sota els enderrocs

Un grup de soldats israelians en la Franja de Gaza
Un grup de soldats israelians a la Franja de Gaza / Forces de Seguretat d'Israel

Els morts a la Franja de Gaza per l'ofensiva israeliana ja superen els 20.000 en 75 dies de guerra, tal com ha informat l'oficina del govern de l'enclavament, controlat pel grup islamista Hamàs.  L'ofensiva va començar el 7 d'octubre i els menors són una part destacada de les víctimes en aquest conflicte. De fet, hores abans aquest mateix dimecres s'havia estimat que dels 19.667 gazians morts, la majoria civils, hi ha més de 8.000 xiquets.

A més, s'estima que uns 6.700 cossos romanen atrapats sota els enderrocs, la qual cosa elevaria la xifra de decessos encara més.

Entre els morts, a més dels 8.000 xiquets, 6.200 són dones, 310 personal mèdic i 97 periodistes, segons el recompte del Ministeri de Sanitat de Gaza. "La situació humanitària a la Franja de Gaza és més catastròfica i es dirigeix cap a l'abisme per la guerra genocida de l'exèrcit d'ocupació, especialment des que més d'1,9 milions de persones estan desplaçades fora de les seues llars, en condicions humanitàries de misèria sense precedents", ha denunciat el govern de Hamàs.

El Ministeri de Sanitat ha destacat que Israel ha comés més de 1.700 massacres des que va començar la guerra el 7 d'octubre, ha atacat i deixat fora de servei 23 hospitals i 140 centres de salut, a més de 102 ambulàncies. A més, diuen que ha destruït 126 seus governamentals, 90 escoles i universitats han quedat completament fora de servei, 283 centres d'ensenyament estan parcialment danyats; mentre que més de 300 mesquites han sigut totalment o parcialment demolides, així com tres esglésies. En tots aquests edificis públics, es refugiaven milers de desplaçats fugint de la violència.

Hamàs també ha afirmat que, donada aquesta situació, l'ajuda humanitària que entra amb comptagotes no cobreix ni el 2% de les necessitats de l'enclavament, ja que requereixen almenys un miler de camions diaris d'aliments, medicines i aigua potable, així com un milió de litres de combustible diaris.

La Franja de Gaza pateix aquest dimecres una nova apagada de comunicacions, sense telèfon ni internet, el sisé des que va començar l'ofensiva terrestre d'Israel el 27 d'octubre.

També et pot interessar

stats