L'octubre de 2019 va ser el més càlid al món des de 1981

Va superar en 0,69 °C la mitjana de temperatura a escala mundial.

L\'octubre de 2019 va ser el més càlid al món des de 1981
L'octubre de 2019 va ser el més càlid al món des de 1981

La Copernicus Climate Change Service de la Unió Europea ha anunciat que l'octubre de 2019 va ser el més càlid en el conjunt del món des que es tenen registres l'any 1981. Així, va ser 0,69 °C més càlid que la mitjana del mes.

Per territoris, Europa va experimentar temperatures superiors a la mitjana, amb l'excepció de la major part del nord i nord-oest del continent. També van tindre temperatures superiors a la mitjana a gran part de l'Àrtic, a l'est dels Estats Units i al Canadà, a l'Orient Mitjà, al nord i sud d'Àfrica, Rússia, Brasil, a l'Antàrtida oriental i a l'oest i sud d'Austràlia.

Per contra, els territoris on les temperatures van ser inferiors a la mitjana són, en gran part, de l'oest i del centre dels Estats Units i el Canadà, l'Àfrica tropical i l'Antàrtida.

Finalment, es van produir regions de temperatura inferior a la mitjana en tots els oceans principals, inclòs el Pacífic oriental tropical i la mar de Weddell, coberta de gel. No obstant això, les temperatures de l'aire sobre la mar van ser predominantment superiors a la mitjana, especialment en diverses mars àrtiques i antàrtiques i al nord-est de l'Oceà Pacífic.

També et pot interessar

stats