L'Ocean Viking rescata 165 persones al Mediterrani

Metges sense Fronteres reclama un port segur per als migrants que hi van a bord.

Els migrants rescatats per l'Ocean Viking
Els migrants rescatats per l'Ocean Viking / @SOSMedIntl

El vaixell humanitari Ocean Viking, que opera Metges sense Fronteres i SOS Meditérranée, ha rescatat 165 persones de dos embarcacions prop de la costa de Líbia en les últimes 24 hores.

El primer va tindre lloc divendres, quan el vaixell va rescatar 85 persones enfront de les costes líbies. A penes 24 hores més tard, l'Ocean Viking n'ha rescatades 80 més molt a prop del mateix lloc. Totes les persones, entre les quals hi ha almenys 25 menors, estan fora de perill.

Aquest dissabte, les organitzacions han alertat que necessita un port segur per a desembarcar. La portaveu de l'ONG francesa Hannah Wallace ha recalcat que aquestes persones "han passat per situacions de violència terribles en el camí a Europa". Per això ha subratllat que "és necessari un port segur per a desembarcar-les i no prolongar el trauma que ja carreguen".

"L’Ocean Viking és un vaixell d'emergència i no tenim la capacitat per a atendre mèdicament i psicològica aquestes persones a bord de manera prolongada", ha indicat Wallace. 

Wallace ha afegit que la nau romandrà "uns dies més" a la zona per a ajudar qualsevol altra embarcació que es trobe en perill.

L’Ocean Viking, que reemplaça l’Aquarius i que va salpar de Marsella diumenge passat, ha arribat aquest divendres a la zona del Mediterrani central, on es concentren les operacions de salvament. 

També et pot interessar

stats