L'oceà en flames: l'espectacular incendi en un gasoducte submarí a Mèxic

L’incident, que ja està controlat, es va produir aquest divendres després d’una fuga de gas a la plataforma

Imatges de l'incendi en aigues del Golf de Mèxic / @MLopezSanMartin
03 de juliol 2021 - 11:04

A Mèxic, enfront de la costa de l'estat sud-oriental de Campeche, s’ha registrat aquest divendres una aparatosa fuga de gas en un gasoducte submarí que ha causat un incendi en alta mar i deixa imatges impactants.

Segons informa la petroliera estatal Pemex, propietària del gasoducte, en un breu comunicat “l'incident va ser atés immediatament en activar-se els protocols de seguretat i amb l'acompanyament d'embarcacions pròximes contra incendis”.

La fuga de gas va ser detectada a les 5:15 hores (10.15 GMT) i es va poder controlar, finalment, cinc hores més tard, després de procedir "al tancament de vàlvules d'interconnexió en el gasoducte, i extingir el foc i l'emanació de gas", informa Pemex.

En el seu comunicat, Pemex assegura que ja s’han restablit les operacions i que no s’ha reportat cap persona ferida o evacuada.

Per la seua part, des de Greenpeace Mèxic han manifestat que aquest accident reflecteix els riscos que comporta un model energètic basat en combustibles fòssils.

Pemex pateix des de fa anys una crisi de deute, que ascendeix a 113.957 milions de dòlars, i de producció, amb 1,7 milions de barrils diaris, per la qual cosa el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, s'ha proposat reflotar-la com a part del seu pla d'autosuficiència energètica.

També et pot interessar

stats