L'Iran i Ucraïna investiguen l'accident aeri i intenten frenar les especulacions

Trump, en canvi, creu que l’aeronau la van derrocar per "un error en l'altre costat" i descarta una fallada mecànica.

En l'accident de l'avió de l'aerolínia Ukraine International de dimecres passat van morir els 176 ocupants
En l'accident de l'avió de l'aerolínia Ukraine International de dimecres passat van morir els 176 ocupants / Ruhollah Vahdati (Efe)

Experts iranians i ucraïnesos investiguen l'accident de l'avió de l'aerolínia Ukraine International de dimecres passat, en què van morir els 176 ocupants. Segons l'informe preliminar de l'Iran, l’aeronau va patir un incendi abans d'estavellar-se.

Les primeres investigacions tracten de posar fi a les especulacions que el Boeing 737, que cobria la línia Teheran-Kíev, es va estavellar al sud de la capital iraniana a causa d'un atac i no a una fallada tècnica, a pesar que encara s'ha d'esperar a la lectura de les caixes negres. Per coincidir el sinistre amb el bombardeig de l'Iran contra una base a l'Iraq que allotja tropes nord-americanes i per tractar-se d'un avió ucraïnés, han circulat rumors que l'aparell podrien haver-lo fet caure.

L'Organització de l'Aviació Civil de l'Iran va indicar que testimonis de l'accident van observar un incendi a l'aparell i que l'explosió posterior va ser a causa de la col·lisió contra el terra.

Trump creu que l’avió el van fer caure per un "error de l'altre costat"

En canvi, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que l'aeronau va poder caure per "un error en l'altre costat", en referència a l'Iran, i ha descartat que l'accident es deguera a una fallada mecànica. "Tinc sospites però no vull dir-les. És una fet tràgic". ha manifestat Trump. 

A més, el cap de la Casa Blanca ha expressat l'esperança que les autoritats iranianes lliuren les caixes negres a Boeing, França o algun altre país per aclarir les causes de l'accident.

També et pot interessar

stats