L’Iran nega que un míssil abatera l’avió ucraïnés

El Consell Europeu demana una investigació oberta del sinistre aeri.

VÍDEO | L’Iran nega que un míssil abatera l’avió ucraïnés

Les autoritats iranianes han negat que un míssil abatera l’avió ucraïnés amb 176 persones a bord i han urgit el Canadà a compartir amb la comissió investigadora la informació que apunta en aquest sentit.

Així, qualifiquen els informes que responsabilitzen l'Iran de l'accident aeri de falsos, "d’una guerra psicològica contra Teheran" i "d’especulacions sospitoses".

El Consell Europeu demana una investigació oberta 

Per la seua banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, s’ha unit a la petició d'Ucraïna, del Canadà i del Regne Unit d'una investigació “oberta i conscienciosa” del sinistre de l'avió ucraïnés.

Els EUA participaran en la investigació 

D’altra banda, la Junta Nacional de Seguretat en el Transport dels Estats Units ha acceptat la invitació de l'Iran per a participar en la investigació sobre el sinistre de l'avió.

Atés que l'avió era un Boeing 737-800, fabricat als Estats Units, la normativa internacional permet que Washington participe en la investigació sobre l'accident.

Els Estats Units, com el Canadà, assegura que té indicis que la nau la podria haver abatuda accidentalment l'Iran amb un míssil.

També et pot interessar

stats