L'Iran llança un atac amb drons i míssils sobre Israel

Netanyahu convoca d'urgència el gabinet de guerra per aquest atac en curs

Consell de Guerra Israel
El primer ministre israelià ha convocat d’urgència el gabinet de guerra / Reuters

La Guàrdia Revolucionària iraniana ha anunciat aquest dissabte a la nit que ha llançat un atac amb dotzenes de míssils i drons contra Israel en resposta al bombardeig contra el consolat de l'Iran a Damasc (Síria) l'1 d'abril.

“En resposta als nombrosos crims israelians, incloent-hi l'atac al consolat de l'Iran a Damasc i l'assassinat de diversos comandants i assessors militars del nostre país a Síria, la força aeroespacial de la Guàrdia Revolucionària ha atacat uns certs objectius en els territoris ocupats amb el llançament de dotzenes de míssils i drons”, ha indicat el cos militar d'elit en un comunicat recollit per l'agència estatal IRNA.

La Guàrdia Revolucionària defineix l'operació “com a part del castic a aquest règim il·legítim i criminal” en referència a Israel, i ha assegurat que l'atac serà lloat "pels pobles lliures del món”.

Abans de l'anunci iranià, l'exèrcit israelià va confirmar el llançament de "desenes de drons" des de l'Iran fins a Israel, però va advertir que tardarien "algunes hores" a arribar al país i que la Força Aèria d'Israel els estava rastrejant per a interceptar-los.

L'atac es produeix com a represàlia al bombardeig contra el consolat a Damasc de l'1 d'abril en què van morir sis sirians i set membres de la Guàrdia Revolucionària, i del qual Teheran va acusar Tel-Aviv. Entre els morts hi ha el líder de la seua branca, Força Kuds, a Síria i el Líban: el general de brigada Mohammad Reza Zahedi.

El líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, ha insistit durant les últimes setmanes que “el règim sionista ha de ser i serà castigat”, amenaces que han repetit pràcticament tots els alts càrrecs del país després de l'atac a Damasc.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha convocat en la mitjanit d'aquest dissabte el gabinet de guerra d'urgència per aquest atac en curs amb drons i míssils balístics iniciat per l'Iran. El fet arriba després d'anunciar el tancament del seu espai aeri, com també ho han fet el Líban i Jordània.

També et pot interessar

stats