L'Iran emet una orde d'arrest contra Trump per l'assassinat del general Soleimani

La Fiscalia de Teheran adverteix que continuarà l'enjudiciament fins i tot després que acabe el mandat.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / Reuters

L'Iran ha anunciat aquest dilluns que ha emés una orde d'arrest, que ja ha notificat a la Interpol, contra el president estatunidenc, Donald Trump, i 35 persones més per l'assassinat al gener passat del general iranià Qasem Soleimani en un atac amb bomba a l'aeroport de Bagdad.

El fiscal de Teheran, Alí Alqasimehr, ha explicat que l'Iran considera que eixes 36 persones, amb destacats càrrecs politicomilitars en el govern dels Estats Units i també d'altres països, i entre les quals hi ha Trump, estan involucrades en la mort del general Soleimani. Els acusen d'"assassinat" i "acte terrorista".

Per això, han emés una orde d'arrest i han demanat a la policia internacional que pose una alerta roja. Aquest nivell, el més alt d'alerta, comporta una sol·licitud a les forces de l'orde de tot el món per a localitzar i detindre provisionalment una persona en espera d'extradició, lliurament o acció judicial similar.

La mort el passat 3 de gener de Soleimani, general de la Força Quds dels Guardians de la Revolució de l'Iran, va desencadenar una escalada de tensió al Pròxim Orient. El líder suprem del país, Ali Khamenei, va prometre "venjança" i, en represàlia, el règim iranià va atacar una setmana després amb míssils una base militar amb presència de soldats estatunidencs a l'Iraq, la qual cosa va estar a punt de derivar en un conflicte directe entre Teheran i Washington.

De les 36 persones que assenyala el règim iranià només s'ha revelat la identitat de Trump. El fiscal de Teheran assegura que el país musulmà perseguirà l'enjudiciament del dirigent nord-americà fins i tot després que acabe el mandat com a president. No obstant això, és poc probable que la Interpol accepte la sol·licitud de l'Iran ja que la normativa que regula l'entitat li prohibeix "emprendre qualsevol intervenció o activitat de naturalesa política".

També et pot interessar

stats